Молитвы для исцеления от беснования

   Об исцелении от беснования обращаются с молитвой к:
  • Ангелу Хранителю
  • мученику Трифону
  • священномученику Киприану
  • преподобному Антонию Великому
  • преподобному Макарию Великому, Египетскому
  • праведному отцу Иоанну Кронштадтскому
  • преподобному Серафиму Саровскому
  • святителю Иоанну Новгородскому
  • преподобному Савве Крыпецкому, чудотворцу
  • священномученику Ипатию, епископу Гангрскому
  • преподобному Иринарху Ростовскому
  • святителю Феодосию Черниговскому
  • святителю Тихону, епископу Воронежскому, Задонскому чудотворцу

Молитва священномученику Киприану

   "О, святей угодниче Божий, священномучениче Киприане, скорый помощниче и молитвиниче всем к тебе прибегающим.
   Прими от нас, недостойных, хваление наше, испроси нам у Господа Бога в немощах укрепление, в болезнях исцеление, в печалях утешение и всем вся полезная в жизни нашей.
   Вознеси ко Господу благомощную твою молитву, да оградит нас от падений греховных наших, да научит нас истинному покаянию, да избавит нас от пленения диавольского и всякого действия духов нечистых и избавит от обидящих нас.
   Буди нам крепкий поборник на все враги видимые и невидимые. Во искушениях подаждь нам терпение и в час кончины нашея яви нам заступление от истязателей на воздушных мытарствах наших. Да водимые Тобою достигнем горнего Иерусалима и сподобимся в Небесном Царствии со всеми святыми славити и воспевати Пресвятое имя Отца и Сына и Святаго Духа во веки веков. Аминь".

Молитва преподобному Антонию Великому

   "О великий угодниче Божий, преподобие отче Антоние! Яко имеяй дерзновение ко Владыце Христу и ко Пречистей Его Матери, буди о нас, недостойных, молитвенник теплый, заступая нас от всяких бед и напастей, да твоими молитвами невредимы от враг видимых и невидимых пребудем. Моли Милосердие Божие, да спасет нас от прегрешений наших, имиже веси судьбами. Моли благость Его, еже милостивно храму (дому) сему потребная подавати, жизнь нашу умирити и вся прихожаны храма, сего помиловати, и спасти души наша, да непрестанно поем и величаем пречестное и великолепое имя Отца и Сына и Святаго Духа, ныне и присно и во веки веков. Аминь".

Молитва преподобному Макарию Великому, Египетскому

   "О, преподобие отче Макарие! Молим тя мы, недостойные, испроси предстательством твоим у Всемилостиваго Бога нашего нам здравие душевное и телесное, тихое и богоугодное житие и добрый ответ на Страшней Суде Христове. Угаси молитвами твоими разжжены стрелы диавольския, да не прикоснется нам злоба греховная, да благочестно скончавше временное житие, сподобимся наследовати Царствие Небесное и купно с тобою славити Отца и Сына и Святаго Духа во веки веков. Аминь".

Молитва преподобному Савве Крыпецкому, чудотворцу

   "Преподобие отче Савво, пустынный подвижниче, в телесй ангеле, воине Христов доблестне, веры правило, Церкве утверждение, благочестия образе, добродетелей светило, трудов, поста, воздержания, чистоты и целомудрия предводителю, помощниче всем нуждающимся, странствующим вождю, плавающим кормчию, обуреваемым пристанище, ослабевающим помоще, обидимым заступление, печальным утешение, вдовицам и сирым покрове, алчущим питание, нагим одеяние, плачущим утешение, болящим исцеление, ненадеющимся надеяние, христиан всех ходатайство и защищение; призри милостивно на ны, припадающим к святым мощем твоим, внемли молитвам нашим и подаждь коемуждо от нас благопотреб-ная, просимая от тебе. Вемы, святче Божий, яко имаши дерзновение ко Владыце Христу Богу, и елика аще воспросиши у него, дастся нам. Аще же и недостойни есмы благодати Его, обаче твоя молитва да сотворит ны ея достойны, много бо может прилежная молитва праведнаго, якоже рече апостол. Сам убо ты воздвигни нас из глубины греховныя, неверныя просвети, еретики обрати, заблужд-шия в нас от православия, к познанию истинныя веры настави, всей же Церкви исходатайствуй мир и святыню, единомыслие в вере, умов благосостояние, соревнование в благочестии, единодушие в братолюбии, верность к Отечеству, родителем благопопечениео чадех, чадом же страх и послушание, девствующим чистоту и целомудрие, брачным же верность и непорочность ложа, всем же грешным покаяние, кающимся прощение, в злоключениих же терпение и упование, в надежде же спасение даруй. Избави же всех нас от глада, губительства, от труса и потопа, от огня и меча. От нахождения иноплеменных и междоусобныя брани, и от нападения вражия, и от тлетворных ветр, и от смертоносныя язвы, и от напрасныя смерти, и от всякаго зла, да тако вси тобою просвещаеми, наставляеми, утешаеми, утверждаеми и сохраняеми, славим прославившаго тя Бога, Отца и Сына и Святаго Духа, и твое предстательство, всегда, ныне и присно и во веки веков. Аминь".

Молитва преподобному Иринарху Ростовскому

   "Преподобный Иринарх, великий в подвигах! Много обид от иноков монастыря, в котором ты жил, и преломление руки ты претерпел. Часто будучи изгоняем, все это кротко и любовно переносил ты Бога ради. В затворе, приковав себя цепями и обложив веригами, много лет пребыл ты, досточудный, и трудом рук твоих заработанные деньги ты раздавал нищим. Христу сраставшись, изнурял ты тело свое, дух же укрепил и очистил, и власть против бесов от Бога принял и дар врачевать бесноватых. Поэтому, припадая к тебе, с верою и надеждою молим тебя, святый угодник Божий: прогони духов зла из людей, наказуя бесов, дерзнувших войти в создания Божий. Умилосердись, Иринарх преподобный, над несчастными и безумными, и исцели их, чтобы, выздоровев, в добродетели течение жизни своей совершили, прославляя дивного во святых Своих милостивого Бога, теперь и всегда и во веки веков. Аминь".

Молитва святителю Феодосию Черниговскому

   "Пастырю добрый стада Христова, святителю отче наш Феодосие! Припадающе ко святей иконе твоей, молим тя с верою и любовию: буди нам помощник и покровитель в житии сем земнем многоскорбнем и многомятежнем, руководствуя нас невидимо к верному исполнению заповедей Христовых и стяжанию добродетелей Евангельских, нужных ко спасению душевному нашему. Буди заступник и хранитель Отечеству нашему, граду твоему, в немже святыми мощами твоими почивати благоизволил еси, и всем нам к тебе усердно притекающим и тя на помощь призывающим, ограждая нас покровом молитв твоих от всяких бед и скорбей и болезней, и даруя нам вся, яжё на пользу душ и телес наших. Ей, чудотворче святый и милостивый! Веруем несомненно, яко вся сия можеши нам испросити у великодаровитаго Бога нашего и яко мощно есть предстательство твое пред лицем Его. Сего ради просим тя: умоли Его благость за ны, грешныя и недостойныя, и подаждь нам твое святое архипастырское благословение, да оным осеняеми, тихое и богоугодное житие поживем, благую христианскую кончину получити сподобимся и вкупе с тобою Царствие Небесное наследуем, славяще великое милосердие Отца и Сына и Святаго Духа, в Троице славимаго и покланяемаго Бога, и твое святое заступление, во веки веков. Аминь".
 
« Символ ВЕРЫ   Молитва Небесным Силам »

Календарь

Иконы