Молитвы о помощи в нужде, а также о заступничестве вдов и сирот

   О помощи в нужде, о заступничестве вдов и сирот обращаемся с молитвами:
  • Ангелу Хранителю
  • святителю Николаю, архиепископу Мирликийскому
  • преподобному Максиму Греку
  • мученику Евгению
  • святителю Димитрию Ростовскому
  • великомученику Феодору Тирону
  • благоверному князю Всеволоду, во святом крещении Гавриилу, Псковскому чудотворцу святителю Спиридону, епископу Тримифунтскому.

Молитва святителю Димитрию Ростовскому

   "О всеблаженне святителю Димитрие, великий угодниче Христов, Златоусте Российский, услыши нас, грешных, молящихся тебе, и принеси молитву нашу к Милостивому и Человеколюбцу Богу, Емуже ты ныне в радости святых и с лики ангел предстоиши. Умоли Его благоутробие, да не осудит нас по беззакониям нашым, но да сотворит с нами по милости Своей; испроси нам у Христа Бога нашего мирное и безмятежное житие, здравие душевное и телесное, земли благоплодие и во всем всякое изобилие и благоденствие, и да не во зло обратим блага, даруемая нам от Щедраго Бога, но во славу Его и в прославление твоего заступления. Даруй нам богоугодно прейти поприще временныя жизни: избави нас воздушных мытарств и настави на путь, ведущий в селения праведных, идеже празднующих глас непрестанный, зрящих Божия Лица неизреченную доброту; Церковь Святую от ересей и расколов сохрани, верных укрепи, заблуждающих обрати и всем даруй вся, яже ко спасению и славе Божией подобающая, Отечество твое сохрани от врагов ненаветно. И подаждь нам всем твое архипастырское святое благословение, да, оным осеняеми, избавимся от козней лукаваго, избегнем всякия беды и напасти. Услыши моление наше, отче Димитрие, и моли непрестанно о нас Всесильнаго Бога, славимаго и покланяемаго в Триех Ипостасех, Емуже подобает всякая слава, честь и держававо веки веков. Аминь".

Молитва святому благоверному князю Всеволоду, во святем крещении Гавриилу, Псковскому чудотворцу

   "О великий угодниче Божий и преславный чудотворче, святый благоверный княже Всеволоде-Гаврииле, града Пскова и всея державы Российския небесный заступниче и покровителю, и всех нас усердный пред Богом предстателю и защитителю! Предстоя Престолу Великаго Царя и Бога нашего, в Троице Святей славимаго и покланяемаго, велие дерзновение к нему имати, яко верный раб его и угодник. К тебе убо, яко сродному нам и многомощному пред Господем ходатаю, прибегаем мы, грешнии и недостойнии, и умиленно просим тя: моли Всеблагаго Бога, да отвратит от нас гнев Свой, праведно по делам Нашым на ны движимый, и презрев безчисленная прегрешения наша, обратит нас на путь покаяния и спасения.
   Огради молитвами твоими в мире жизнь нашу, и ко всем благое поспешение и вся к животу и благочестию потребная нам даровати испроси, и якоже древле град твой Псков от пленения и разорения ратнаго избавил еси, тако и ныне нас и вся грады и веси страны нашея от всяких напастей и бед и внезапныя смерти предстательством твоим избави, и от всех враг видимых и невидимых покровом твоим защити.
   Сохрани молитвами твоими в мире державу нашу и будь всей стране Российстей крепкое ограждение; да тихое и безмолвное житие поживем во всяком благочестии и чистоте, и тако в мире, временное сие житие прешедше, в вечный достигнем покой, и сподобимся Небеснаго Царствия, славяще Отца и Сына и Святаго Духа, и твое святое заступление, во веки веков. Аминь".
 
« Молитва преподобному Сергию Радонежскому   Молитва при желании иметь дитя мужского пола »

Календарь

Иконы