Молитвы от насилия иноверных, язычников, безбожных правителей

   От  насилия иноверных, язычников и безбожных правителей обращаются с молитвами к святым:
  • благоверному князю Александру Невскому, в схиме Алексию
  • священномученику Ермогену
  • Божией Матери, перед Ее Почаевской иконой
  • преподобному Иову, игумену и чудотворцу Почаевскому
  • преподобному Галактиону Волоцкому
  • преподобномученику Афанасию Брестскому
  • преподобному Иосифу Волоцкому
  • преподобному Нилу Сорскому
  • праведному Иоанну Кронштадтскому
  • святителю Марку Ефесскому
  • преподобному Паисию Нямецкому Величковскому
  • мученику Гавриилу Белостокскому

Молитва святому священнрмученику Ермогену, Патриарху Московскому и всея Руси

   "О угодниче Христов, святителю отче наш Ермогене! К тебе, молитвеннику теплому и предстателю непостыдному, усердно притекаем, в нуждах и скорбях наших утешения и помощи просяще. Помози нам, рабам Божиим (имена), заступниче наш! Утверди нас в вере святей: научи нас всегда творити заповеди Божия и вся предания церковная, от отец нам заповеданная, буди нам благосердый отец и теплый молитвенник, яко да прославим имя Живоначальныя Троицы Отца и Сына и Святаго Духа во веки. Аминь".

Молитва пред Почаевской иконой Пресвятой Богородицы

   "К Тебе, о Богомати, молитвенно притекаем мы, грешнии, чудеса Твоя во святей лавре почаевстей явленная поминающе и о своих сокрушающеся прегрешениих: вемы, Владычице, вемы, яко не подобаше нам, грешным, чесого просити, токмо о еже праведному Судий беззакония наша оставити нам: вся бо, нами в житии претерпенная, скорби же и нужды и болезни, яко плоды падений наших прозябоша нам, Богу сия на исправление наше попущающу. Темже вся сия истиною и судом Своим наведе Господь на грешныя рабы Своя, иже в печалех своих к заступлению Твоему, пречистая, при-текоша, и во умилении сердец к Тебе взывают сице: грехов и беззаконий наших, благая, не помяни, но паче всечестныя руце Твоя воздвигши, к Сыну Твоему и Богу предстани, Да люте содеянная нами отпустит нам, да, за премногая неисполненная обещания наша, лица Своего от рабов Своих не отвратит, да благодати Своея, спасению нашему пособствующия, от душ наших не отымет: ей, Владычице, буди спасению нашему ходатаица, и малодушия нашего не возгнушавшися, призри на стенания наша, яже в бедах и скорбех наших пред чудотворным Твоим образом возносим, просвети умиленными помыслы умы нашя, веру нашу укрепи, надежду утверди, любве сладчайший дар сподоби нас прията: сими убо, Пречистая, дарованьми, а не болезньми и скорбьми живот наш ко спасению да возводится, но от уныния и отчаяния душы нашя ограждающи, избави нас, маломощных, от находящих на ны бед и нужд, и клеветы человеческия, и болезней нестерпимых, даруй мир и благоустроние жительству христианскому предстательством Твоим, Владычице: утверди православную веру во стране нашей и во всем мире; церковь апостольскую и соборную умалению не предаждь, уставы святых отец на веки непоколебимы сохрани, и всех к Тебе притекающих от рова погибельнаго спаси: еще же и ересию прельщенных братии наших, или веру спасительную во греховных страстех погубивших, паки ко истинней вере и покаянию приведи, да вкупе с нами Твоему чудотворному образу покланяющеся, Твое предстательство исповедят: сподоби убо нас, Пресвятая Госпоже Богородице, еще в животе сем победу истины Твоим заступлением узрети: сподоби нас благодатную радость прежде кончины нашея восприяти, якоже древле насельники почаевския Твоим явлением победители и просветители агарян показала еси: да вси мы, благодарным сердцем вкупе со ангелы и пророки и апостолы и со всеми святыми Твое милосердие прославляюще, воздадим славу, честь и поклонение в Троице певаемому Богу, Отцу и Сыну и Святому Духу, во веки, веков. Аминь".

Молитвы преподобному Иову, игумену и чудотворцу Почаевскому

   "О всесвятый и преславный угодниче Божий, преподобие отче наш Иове, присный о нас ко Господу молитвенниче и теплый предстателю о душах наших, к тебе всеумиленно ныне притекаем и, поминающе подвиги и чудеса твоя, яже сотворил еси и твориши на земли, просим и молим твою благостыню: якоже твердо и неизменно потрудился еси в вере Христа Бога нашего, и, сию до конца в себе и во всех присных твоих целу и невредиму сохранивый от всяких приражений вражиих и ересей тлетворных, сице и нас в Православии и единомыслии укрепи, отгоняя молитвами твоими всякую тьму неверия и неправомыслия от сердец и помышлений наших; послуживый Господу и Богу твоему делы благими и неизреченным самоотвержением в трудех, бдениих и пощениих, настави нас на путь всякий добродетели и благостыни, избавляя от искушений и грехов, удаляющих нас от Бога и повергающих в бездну зла все житие наше; явивыйся иногда с Пречистою Девою Богородицею верху горы Почаевския во спасение обители твоея от нашествия и обложения агарянскаго, и ныне ускори на помощь стране нашей противу всех врагов наших, внешних и внутренних, утверждая мир и тишину в земли нашей, да твоими молитвами и предстательством тихое и безмолвное житие поживем во всяком благочестии и чистоте; и всем к тебе притекающим и припадающим к раце честных и многоцелебных мощей твоих и твоея помощи и заступления требующим неоскудныя милости независтно подавали, не остави и нас, сирых и безпомощных, тебе молящихся, избавляя от всякия скорби, гнева и нужды, от глада, губительства, труса, потопа, огня, меча, нашествия иноплеменник и междоусобныя брани.
   Ей, угодниче Божий, призри милостивно от Престола Царя Славы. Емуже ты ныне предстоиши со архангелы и ангелы и со всеми святыми, на обитель твою Почаевскую, еюже ты древле мудро правил еси, наздав ю всехвальным и дивным житием твоим, и сохрани ю молитвами твоими, и всякий град, и страну, и всех отовсюду, на мори и на суши, в пустынях и в заключениих многоразличных тебе призывающих, от всех зол, видимых и невидимых, да тако твоею помощию и ходатайством спасаеми. В веце сем и по скончании живота нашего сподобимся купно с тобою славити и воспевати всечестное Имя Отца и Сына и Святаго Духа во веки веков. Аминь".
 
   В компании "Царьгранит" http://tsargranit.ru/ изготовят для вас памятники из камня. Лучшая память о ваших родных и близких.
 
« Молитвы при лихорадке и горячке   Молитвы о сохранении от ересей и расколов »

Календарь

Иконы