Молитвы в отчаянии, грусти и унынии

   В отчаянии, грусти и унынии обратитесь с мотивой к заступникам:
  • Ангелу Хранителю
  • праведному царю Давиду, псалмопевцу
  • святителю Иоанну Златоусту, архиепископу Константинопольскому
  • святителю Николаю, архиепископу Мирликийскому, чудотворцу
  • святителю Тихону, епископу Воронежскому, Задонскому чудотворцу
  • преподобному Ефрему Сирину
  • мученику Трифону
  • великомученице Варваре
  • преподобному Афанасию Афонскому

Молитва праведному царю Давиду, псалмопевцу

   "Помяни, Господи, царя Давида и всю кротость его".

Молитва в отчаянии святителю Иоанну Златоусту, архиепископу Константинопольскому

   "О, святителю великий Иоанне Златоусте! Ты многая и различная дарования от Господа приял еси, и яко раб благий и верный, вся данныя тебе таланты добре умножил еси: сего ради воистинну вселенский учитель был еси, яко всяк возраст и всяко звание от тебе получается. Се бо отроком послушания образ явился еси, юным - целомудрия светило, мужем - трудолюбия наставник, старым - незлобия учитель, иноком - воздержания правило, молящимся - вождь от Бога вдохновенный, мудрости ищущим - ума просветитель, витиям доброглаголивым - слова живаго источник неисчерпаемый, благотворящим - милосердия звезда, начальствующим -правления мудраго образ, правды ревнителем - дерзновения вдохновитель, правды ради гонимым - терпения наставник: всем вся был еси, да всяко некия спасеши. Над всеми же сими стяжал еси любовь, яже есть соуз совершенства, и тою, яко силою Божественною, вся дарования в души твоей во едино совокупил еси, и туюже любовь, разделенная примиряющую, в толковании словес апостольских всем верным проповедал еси; Мы же, грешнии, по единому кийждо свое дарование имуще, единения духа в союз мира не имамы, но бываем тщеславии, друг друга раздражающе, друг другу завидяще: сего ради дарования наша разделенная не в мир и спасение, но во вражду и осуждение нам преложишася. Темже к тебе, святителю Божий, припадаем, раздором обуреваеми, и в сокрушении сердца просим: молитвами твоими отжени от сердец наших всяку гордость и зависть, нас разделяющия, да во мнозех удех едино тело церковное невозбранно пребудем, да по словеси твоему молитвенному возлюбим друг друга и единомыслием исповемы Отца и Сына и Святаго Духа, Троицу Единосущную и Нераздельную, ныне и присно и во веки веков. Аминь".

Молитва в унынии святителю Тихону, епископу Воронежскому, Задонскому чудотворцу

   "О всехвальный святителю и угодниче Христов, отче наш Тихоне! Ангельски на земли пожив, ты яко ангел благий явился еси и в дивнем твоем прославлении. Веруем от всея души и помышления, яко ты, благосердый наш помощниче и молитвенниче, твоим неложными ходатайствы и благодатию, от Господа обильно тебе дарованною, присно способствуеши нашему спасению.
   Приими убо, ублажаемый угодниче Христов, и в час сей наша недостойная моления: свобода ны твоим заступлением от облегчающаго нас суесловия и суемудрия, неправоверия и зловерия человеческаго. Потщися, скорый о нас предстателю, благоприятным твоим ходатайством умолити Господа, да пробавит Своя великия и богатыя милости на нас, грешных и недостойных рабов Своих, да уврачует Своею благодатию неисцельныя язвы и струпы растленных душ и телес наших, да растворит окаменелая сердца наша слезами умиления и сокрушения о премногих согрешениих наших, и да избавит ны от вечных мук и огня геенскаго: всем же верным людем Своим да дарует в нынешнем веце мир и тишину, здравие и спасение и во всем благое поспешение, да тако, тихое и безмолвное житие поживше во всяком благочестии и чистоте, сподобимся со ангелы и со всеми святыми славити и воспевати Всесвятое Имя Отца и Сына и Святаго Духа во веки веков. Аминь".
 
« Молитва девицы о супружестве (о хороших женихах)   Молитвы о мире, совете и любви между супругами »

Календарь

Иконы