Молитвы о мире, совете и любви между супругами

   Желающие мира, совета и любви между супругами обращайте свои молитвы:
  • апостолу и евангелисту Иоанну Богослову
  • мученикам Гурию, Самону и Авиву
  • мученикам Адриану и Наталии
  • мученице Параскеве Пятнице
  • мученикам Хрисанфу и Дарий
  • святителю Николаю, архиепископу Мирликийскому
  • благоверным князю Петру и княгине Февронии, Муромским святым

   Молодоженам в любви покровительствует Сама Пресвятая Богородица.

 Молитвы святым мученикам и исповедникам Гурию, Самону и Авиву

   "Ныне прославим вас, преславные чудотворцы и святые страстотерпцы Гурий, Самон и Авив! Лютые страдания претерпев, раны и удары приняв от мучителей бесчеловечные, от меча скончались: Гурий, Самон, ты же, святой мученик Авив, за исповедание Христа, жестоко мучимый огнем сожжен был. Чудо великое и предив-ное явили вы, святые мученики, в Одессе, где положены были ваши мощи. Вдова некая, отпускала дочь свою готову, отданную в жены, поручила ее вашему попечению. Он же, поклявшись на гробах ваших, клятвы своей не исполнял и, после многих сделанных им несправедливостей, заключил дочь вдовы Евфимию во гробе с умершею женою своею, которую имел в отечестве своем прежде, нежели Евфимию взял себе в жены. Вы же, святые мученики, явившись Евфимии, силою Божею, чудесно перенесли ее из страны Готовс-кой, во мгновение ока поставили в церкви вашей. Это непостижимое чудо вспоминая, молим вас, святые мученики Христовы - Гурий, Самон и Авив, услышьте прибегающих вам с теплою молитвою жен, невинно от мужей своих возненавиденных. Ускорите на помощь им, избавьте их от обид и скорбей и, преклоняясь а слезам их, не отриньте воздыханий сердечных, внемлите им и перемените сердца мужей их, и благочестивым женам сим радость ниспошлите, чтобы вновь образованные любовью мужей, возблагодарили они вас от всего сердца и за вас прославляли Всемогущего Бога. Аминь".
   Или:
   "О святии мученицы Христовы и исповедницы неустрашимии Гурие, Самоне и Авиве. Услышите нас, пред святою иконою вашею молящихся и просящих вашея помощи и заступления. Дана бо вам благодать от Бога, святии угодницы Его, быта покровителями и защитой благочестивых супругов христиинских, сего ради днесь прославляюще память мученическия кончины вашея, усердно просим вы: молите Христа Бога нашего, да пребывает среди супругов христианских незыблемо мир, согласие, взаимная любовь и верность, да процветает среди них благочестие и чистота.
   Заблудших же супругов и оставлыыих друг друга вашими святыми молитвами вразумите и на путь истины их, заблудших и в ожесточении друг ко другу живущих, наставите и вновь к доброму христианскому житию совокупите. Ей, угодницы Божий, молитеся паки да не погибнем во гресех наших, приимите сей глас моления нашего. Да выну вашими молитвами и предстательством охраняе-мии, прославим Господа Иисуса Христа, Емуже подобает всякая слава, честь и поклонение со Безначальным Отцем и Пресвятым Духом, во веки веков. Аминь".
 

Молитва святой мученице Параскеве Пятнице

   "О святая и преблаженная мученице Христова Параскево, красоте девическая, мучеников похвале, чистоты образе, великодушных зерцало, премудрых удивление, веры христианския хранительнице, идольския лести обличительнице, Евангелия Божественного поборнице, заповедей господних ревнительнице, сподобльшаяся прийти ко пристанищу вечнаго покоя и в чертозе Жениха твоего Христа Бога светло веселящаяся, сугубым венцем девства и мученичества украшенная! Молимтя, святая мученице, буди о нас печальница ко Христу Богу, Его же приблаженнейшим зрением присно веселитися: моли Всемилостиваго, Его же очи слепым отверзе, да избавит нас от болезни очес наших, телесных вкупе и душевных; разжени твоими святыми молитвами темный мрак, прибывший от грехов наших, испроси у Отца Света свет благодати душевным и телесным очесем нашим; просвети нас, омраченных грехми, светом Божия благодати, да твоих ради святых молитв дастся безо-чесным сладкое зрение. О великая угодница Божия! О мужественнейшая дево! О крепкая мученице святая Параскево! Святыми твоими молитвами буди нам, грешным, помощница, ходатайствуй и молися о окаянных и зело нерадивых грешнецех, ускори на помощь нам, ибо зело немощны есмы. Моли Господа, чистая девице, моли милосердаго, святая мученице, моли Жениха твоего, непорочная Христова невесто, да твоими молитвами пособствовавши, мрака же греховнаго избывше, во свете истинныя веры и деяний Божественных внидем во свет вечный дне невечерняго, во град веселия приснаго, в немже ты ныне светло блиставши славою и веселием бесконечным, славословящи и воспевающи со всеми Небесными Силами Трисвятительное Единое Божество, Отца и Сына и Святаго Духа, ныне и присно и во веки веков. Аминь".

Молитва святому отцу Николаю Чудотворцу

   "О, всеблагий отче Николае, пастырю и учителю всех верою притекающих к твоему заступлению и теплою молитвоютебе призывающих! Скоро потщися и избави Христово стадо от волков губящих е; и всякую страну христианскую огради и сохрани святыми твоими молитвами, от мирскаго мятежа, труса, нашествия иноплеменников и междоусобныя брани, от глада, потопа, огня, меча и напрасныя смерти; и якоже помиловать еси триех мужей в темнице седящих и избавил еси их царева гнева и посечения мечнаго, тако помилуй и мене, умом, словом и делом во тьме грехов, суща, избави мя гнева Божия и вечные казни, яко да твоим ходатайством и помощию. Своим же милосердием и благодатию Христос Бог тихое и безгрешное житие даст ми пожити в веце сем и избавити мя шуияго стояния, сподобит же деснаго со всеми святыми. Аминь".
 
 
« Молитвы в отчаянии, грусти и унынии   Молитва мужа и жены »

Календарь

Иконы