Молитвы от боли в суставах, при вывихе

От несчастного случая не застрахован никто с вывихами, ну а боли в суставах это вообще бич нашего времени. По молитвослову от боли в суставах и при травме (вывихе) обращаются с молитвами к:
  • преподобному Серафиму Саровскому
  • равноапостольным Мефодию и Кириллу, первоучителям славянским
  • благоверным князьям Борису и Глебу, во святом крещении Роману и Давиду
  • праведному Симеону Верхотурскому
  • мученикам Виленским: Антонию, Иоанну и Евстафию
  • преподобному Иакову, игумену Железноборовскому
  • праведному Артемию Веркольскому
  • бессребреникам Косме и Дамиану

Молитвы святым равноапостольным Кириллу и Мефодию, первоучителям славянским

   "О всехвальнии равноапостоли Мефодие и Кирилле, припада-юще пред честною иконою вашею, усердно молим вы: воззрите милостивно на нас, ихже трудом вашим просветили есте, и оградите нас неусыпным предстательством вашим от злых козней вражи-их! Призрите убо на виноград сей, егоже насадили есте, и не предайте дивеему вепрю озобати его. Сохраните, святии угодницы Божий, Церковь нашу Православную, юже вы наздали есте на краеугольном камени, Христе, яко да будет недвижима, но да разсыпятся и камень сей волны всякаго маловерия. Укрепите пастырей наших во всех добродетелех и в подвизе проповедания, вразумите же пасомых, во еже послушати гласа их.
   Сохраните вся страны словенския от всякаго оскудения, от огня и меча, от смертоносныя язвы и от всякого зла. Услышите и всякаго человека, с верою к вам приходящаго и благодатныя помощи вашея требующаго. В страшный же час смертный представите всем нам блазии ходатаи и темных зраков демонских прогонителие, да в мире и покаянии скончавше земное поприще, достигнем вечных благ наслаждения и купно с вами прославим Пресвятую Троицу-Отца и Сына и Святаго Духа, ныне и присно и во веки веков. Аминь".

Молитвы святым равноапостольным Кириллу и Мефодию, первоучителям славянским

  "О преславнии языков словенских учитилие и просветителие, святии равноапостольнии Мефодие и Кирилле! К вам, яко чада ко отцем, святем учений и писмен ваших просвещении и в вере Христове наставленнии, ныне усердно прибегаем и в сокрушении сердец наших молимся. Аще бо и завет ваших, яко чада непокоривьы, не соблюдохом, и о угождении Богу, якоже учисте, небрегохом, и от единомыслия, и любве, южесловеном, яко братиям в вере и по плоти, добре завещаете, отпадохом: обаче, якоже древле в житии вашем неблагодарных и недостойных не отвращаете тщи, но благими за злая воздавасте, тако и ныне грешных и недостойных чад ваших молитвы не отвратите, но яко велие имущи дерзновение ко Господу, прилежно Того молите, да наставит и обратит нас на путь спасения, распри же и раздоры, посреде одиноверных братии возникающыя да умирит, отпадшыя паки во единомыслие приведет и всех нас единением духа и любве во единей, святей, Соборней и Апостольстей Церкви соединит.
   Вемы бо, вемы, яко много может молитва преподобнича ко благосердию Владыки, аще и о грешных людех приносима бывает.
   Не оставите убо нас, унылых и недостойных чад ваших, их же грех ради паства ваша, вами собранная, враждою разделяема и соблазны от иноверных прельщаема, умалися, овцы же ея словесныя разееяваемы от волков мысленных восхищаются: дадите нам, молитвами вашими, о православии ревность, да ею возгреваемы, отеческая предания добре сохраним, уставы и обычаи церковныя верно соблюдати потщимся, всяких лжеучений странных отбежим, и тако в житии Богоугоднем на земли пребывающе, жизни райския на Небеси сподобимся, и тамо с вами вкупе Владыку всех в Троице Единаго Бога, прославим во веки веков. Аминь".

Молитва святым благоверным князьям Борису и Глебу, во святом крещении Роману и Давиду

   "О двоице священная, братие прекраснии, доблии страстотерпцы Борисе и Глебе, от юности Христу, верою, чистотою и любо-вию послуживший, и кровьми вашими яко багряницею украсившийся и ныне со Христом царствующий!
   Не забудите и нас, сущих на земли, но, яко теплии заступницы, вашим сильным ходатайством пред Христом Богом нас помилуйте юныя убо по святей вере и чистоте, невреждены от всякого придога неверия и нечистоты сохраните, и всех нас молящихся от всякия скорби, озлобления и внезапныя смерти избавите, укротите же всякую вражду и злобу, действом диавола от ближних и чуждих воздвизаемую.
   Молим вас, Христолюбивии страстотерпцы, споспешествуйте и правителем нашим к победе на враги испросите у Великодарови-таго Владыки всем нам оставление прегрешений наших, единомыслие и здравие, избавление отнашествия иноплеменных, междоусобныя брани, язвы и глада. Снабдевайте заступлением вашим град сей (или: весь сию) и вея чтущыя святую память вашу во веки веков. Аминь".

Молитва святым мученикам Виленским: Антонию, Иоанну и Евстафию

   "Святии мученицы Антоние, Иоанне и Евстафие! Призрите с небеснаго чертога на требующих вашея помощи и не отвергните прошений наших, но, яко приснии благодетели и ходатаи наши, молите Христа Бога, да,, человеколюбив и многомилостив сый, сохранит нас от всякаго лютаго обстояния: от труса, потопа, огня, меча, нашествия иноплеменников и междоусобныя брани. Да не осудит нас, грешных, по беззаконием нашым, и да не во зло обратим благая, даруемая нам от Всещедраго Бога, но во славу святаго имене Его и в прославление крепкаго вашего заступления.
   Да молитвами вашими даст нам Господь мир помыслов, от пагубных страстей воздержание и от всякия скверны удаление; и да укрепит во всем мире Свою Едину Святую Соборную и Апостольскую Церковь, юже стяжал есть честною Своею кровию.
   Молитися прилежно, святии мученицы, да благословит Христос Бог всю нашу державу, да утвердит во святей Своей православ-ней церкви живый дух правыя веры и благочестия: да вся чада ея, от суемудрия и суеверия свободившеся, духом и истиною поклоняются Ему, и о соблюдении Его заповедей усердно потщатся; да мы вси в мире и благочестии поживем в настоящем веце, и достигнем блажёныя вечныя жизни на небеси, благодатию Господа нашего Иисуса Христа. Ему же подобает всякая слава, честь и держава, со Отцем и Святым Духом, ныне и присно и во веки веков. Аминь".
 
« Молитвы при женских немощах   Молитвы об избавлении от плотской страсти »

Календарь

Иконы