Молитвы Ангелу Хранителю

   Ангел Хранитель - это главный заступник души человека пред Богом. Молитва своему Ангелу Хранителю всегда очень действенна. Нужно испрашивать в молитвах своего Ангела Хранителя в прощении наших вольных или невольных грехах.
   Молитв Ангелу Хранителю существует большое количество. Ниже приведем только несколько из них.

   "Ангеле Божий, Хранителю мой святый! На соблюдение мне от Бога с небесе данный, прилежно молю Тя: Ты мя днесь просвети и от всякого зла сохрани, ко благому деянию настави и на путь спасения направи.
   Ангелу, Хранителю мой добрый! Помоги мне не лукавить, не льстить и никого из ближних не судить, правду Божию и истину творить, дабы спасение получить. Аминь".
 
   "Ангеле Божий, Хранителю мой святый, живот мой соблюди во страсе Христа Бога, ум мой утверди во истеннем пути, и к любви горней уязви душу мою, да тобою направляем, получу от Христа Бога велию милость".
 
   "Ангеле Христов святый, к тебе припадая молюся, хранителю мой святый, преданный мне на соблюдение души телу моему грешному от святаго крещения, аз же своею леностию и своим злым обычаем прогневах твою пречистою светлость и отогнаных тя от себе всеми студными делами: лжами, клеветами, завистию, осуждением, прещерством, непокорством, братоненавидением и злопом-нием, сребролюбием, прелюбодеянием и яростию, скупостию, объядением без сытости и пивством, многаглаголанием, злыми помыслами и лукавством, гордым обычаем и блудным взбешением, имый хотение на всякое плотское вождение. О, злое мое произволение, его же и скоти безсловеснии не творят! Да како возможеши воззрети на мя, или приступити ко мне, аки ко псу смердящему? Которы-ма очима. Ангеле Христов, воззриши на мя, иплетшася зле во гнусных делах? Да како уже возмогу отпущения просити горьким и злым моим лукавым деяниям, в няже впадаю по вся дни и нощи и на всяк час? Но молюся та припадая, хранителю мой святый, умилосерди-ся на мя грешного и недостойного раба твоего (имя), буди ми помощник и заступник на злато моего сопротивника, святыми твоими молитвами, и Царствия Божия причастника мя сотвори со всеми святыми, всегда, и ныне, и присно, и во веки веков. Аминь".
 
   "Святый Ангеле, предстояй окоянной моей души и страстной моей жизни, не остави мене, грешнаго, ниже отступи от мене за невоздержание мое. Не даждь места лукавому демону обладати мною насильством смертнаго сего телесе; укрепи бедствующую и худую мою руку и настави мя на путь спасения. Ей, святый Ангеле Божий, хранителю и покровителю окаянныя моея души и тела, вся мне прости, еликими тя оскорбих во вся дни живота моего, и аще что согреших в прешедшую нощь сию, покрый мя в настоящий день, и сохрани мя от всякого искушения противнаго, да ни в коем фесе прогневаю Бога, и молися за мя ко Господу, да утвердит мя в страсе Своем, и достойна покажет мя раба Своея благости. Аминь".
 
   "Ангеле Христов, хранителю мой святый и покровителю души и тела моего, вся ми прости, елика согреших во днешний день: и от всякаго лукавствия противнаго ми врага избави мя. да ни в коемже гресе прогневаю Бога моего: но моли за мя грешнаго и недостойнаго раба, яко да достойна мя покажеши благости и милости всесвятыя троицы и Матере Господа моего Иисуса Христа, и всех святых, аминь".
 
« Псалом 90 "Живый в помощи Вышняго..."   Молитвы при наведенных болезнях »

Календарь

Иконы